Ny blogg!

Hej alla glada!
 
Jag har bestämt mig för att börja blogga här på blogg.se istället för på nattstad.se. Min gamla blogg (www.nattstad.se/mandas) kommer dock att finnas kvar, men jag kommer inte att göra några flera inlägg där. 
 
Min lärlingsutbildning inom bageri/konditori börjar lida mot sitt slut. Tiden har gått riktigt fort och jag har lärt mig massvis! I sommar kommer jag att sommarjobba på Lilla Träslövs Finbageri här i Varberg, där jag även har gått som lärling sen i januari.
 
Efter sommaren, närmare bestämt den 19 augusti kommer jag att börja på Yrkeshögskolan i Göteborg med inrikting bageri/konditori. Det är en mer "avancerad" utbildning som kräver grudläggande behörighet. Jag var på antagningsprov för utbildningen den 18 juni och fick besked samma kväll att jag hade kommit in.
 
Det var totalt 60 stycken som var kallade till provet och 20 stycken kom in på utbildningen. Provet var upplagt i två delar. Det var ett teoretiskt prov och ett praktiskt. På bageridelen fick vi kavla wienerdeg och göra wieneråttor, klippa vetekransar och göra fyrflätor, köra vit grunddeg, samt slå upp bröd och rundriva med två händer. På konditoridelen fick vi göra en prinsesstårta med ros, blad och skylt "grattis på födelsedagen", spritsa smörkräm efter instruktion, spritsa biskvibottnar, samt köra mazarinmassa, fylla mazarinformar och glasera mazariner. Vi var indelade i olika grupper och roterade runt på olika stationer. Vi hade 30 minuter på oss på bageridelen och 40 minuter på oss på konditoridelen. Vid varje station stod det även kontrollanter från bageribranschen som inspekterade vad vi gjorde. Jag var galet nervös inför provet men jag är superlättad och lycklig över att jag kom in! Jag ser fram emot en lärorik höst!
 
 
 
 
Visa fler inlägg